Gel - acrylnagels

Verzorgde handen en nagels zijn uw visitekaartje, waar u ook komt.

Spijtig genoeg zijn sterke of mooie nagels niet aan iedereen gegund.

Door middel van gel of acryl kan ik uw natuurlijke nagels verstevigen & zijn natuurlijke schoonheid accentueren. 

Hierdoor krijgt u een sterke, mooie & natuurlijk aanvoelende nagels.

Ook voor nagelbijters is dit een ideale oplossing om mooie nagels te krijgen & te houden.

Ik beheers beide systemen, waardoor er altijd kan gekeken worden voor de oplossing die best bij u past. Standaard werk ik momenteel met een nieuwe generatie fibergel die bijna even sterk is als acryl zonder dat er een dikke laag moet worden aangebracht. Deze kan eventueel nog versterkt worden d.m.v. een verstevigend poeder.

Verschil tussen gel en acryl

Acryl is de kunstnagel in zijn "oudste" vorm. Het is het eerste systeem dat zoveel jaar terug de kunstnagel toegankelijk heeft gemaakt bij het grote publiek. Een acrylnagel wordt gezet door een poeder te mengen met liquid. Hierdoor wordt een bolletje gel gevormd die nadien op de nagel wordt aangebracht. Acryl droogt aan de lucht uit en hoeft niet onder een lamp. Dit maakt acryl volledig pijnloos, in tegenstelling tot gel die bij het uitharden onder de lamp kort warm kan aanvoelen. Acryl is extreem sterk maar niet flexibel. Acryl hecht diep in de nagel maar mag de eerste dagen niet nat worden (geen bad nemen de eerste 48u). Ik gebruik acryl niet meer als standaard, behalve op specifieke vraag of om herstellingen aan de teennagels uit te voeren. Acryl maakt het mogelijk om bijvoorbeeld een uitgevallen teennagel te vervangen tot uw echte nagel terug is gegroeid.


Gel is later ontstaan, en dit voornamelijk om het product gemakkelijker te kunnen aanbrengen. Gel droogt enkel uit onder een UV of LED lamp en kan hierdoor dus zolang als nodig bewerkt worden. Gel is een verdunde vorm van acrylaat.  Dit maakt gel iets minder stevig maar wel flexibeler. Dit maakt het product zeker interessant voor een groot aantal mensen.


Zowel gel als acryl maken het mogelijk om de natuurlijke nagel te verlengen. Verlengingen doe ik altijd met sjablonen en niet met tips (plastieken opplakstukjes). Een sjabloon wordt onder de nagel aangebracht en maakt het mogelijk om puur met gel of acryl de nagel te verlengen. Deze vorm van verlenging is niet alleen mooier en steviger maar laat de nagels ook als echt aanvoelen.

Mogelijkheden

Alle kleuren gellak kunnen gecombineerd worden met gel / acryl.

French en babyboom zijn eveneens mogelijk. Ook specialere soorten zoals glass-nails (doorzichtig aan de toppen) kunnen geplaatst worden. Verder zijn de nail art mogelijkheden quasi onbeperkt.


Ik probeer ook hier de laatste trends te volgen. 

Zo is hier sinds juli 2017 ook polygel verkrijgbaar. Een volledig nieuw product in de nagelsector die zich tussen gel en acryl bevindt en de voordelen van beiden combineert. De stevigheid van acryl, flexibiliteit van gel en bovendien pijnloos onder de lamp. Vraag er gerust naar en bekijk gerust de aparte pagina hiervoor.