Healing

Basis

Er bestaan vele vormen van healing. Onder healing vallen alle therapieën die inwerken op het energiesysteem binnen ons lichaam. Ik gebruik eigenlijk geen enkel vast systeem op zichzelf gezien ik mij best voel bij een combinatie van verschillende vormen. Binnen Reiki zijn er eveneens diverse stromingen, diverse leermethodes en handelingen. Ik zelf ben ondertussen ingewijd tot het Master level Reiki, al ga ik hierbij niet altijd even traditioneel te werk als de meesten. Ik geef deze behandelingen meer op gevoel dan dat ik een vast stramien of werkwijze volg. Jezelf zijn is de basis voor alles, vandaar ik hier ook mijn ding doe.
Ik hou bovendien niet van het hele zweverige dat je bij veel alternatieve zaken terug vindt. Spiritualiteit toepassen in het dagelijkse leven hoeft nu niet bepaald samen te gaan met het hele "geitenwollensokken" gebeuren. Het mag natuurlijk, ieder zijn ding, maar ikzelf knap daar op af, vandaar ik ook niet pas in een "traditioneel alternatief" plaatje.
Naast Reiki gebruik ik ook nog bepaalde massagetechnieken (marmapunten, reflexologie), edelsteentherapie, etherische olieën en klankschalen. Allemaal werken ze in op het energiesysteem binnen ons.

Wat houdt een standaard healing behandeling in?

Voor de basis steun ik op de traditionele handposities van Reiki. Eerst en vooral gebruik ik een essence van aromatherapie, aangepast aan waar u op dat moment het meeste nood heeft (vanuit de ayurvedische principes). Door deze rustig en diep in te ademen komt u al in een diepere ontspanning. Nadien worden de gewone handposities van Reiki toegepast. Aan het begin van de behandeling vraag ik uiteraard wel of er plaatsen zijn waar u aanraking niet aangenaam zou vinden. Op die zones kan ik dan via het aura werken om zo toch de benodigde energie te geven aan het lichaam zonder dat ik fysiek contact hoef te maken. In alle andere gevallen vind ik het voor mezelf veel fijner werken als ik toch fysiek contact kan maken (dit contact gebeurd bovenop de kledij, u hoeft zich niet uit te kleden voor deze behandeling).


Als ik bepaalde blokkades voel of ervaar die extra aandacht vragen kan ik hiervoor edelsteentherapie of klankschalen inzetten.

Uiteraard gebeurt alles in samenspraak zodat u zich 100% comfortabel voelt.

In de ruimte waarin de behandeling doorgaat staan diverse mineralen en edelstenen opgesteld die op uw lichaam en geest inwerken. Ook brandt er steeds een zoutlamp die zorgt voor extra zuivering.

Ik behandel alle chakra punten langs de voorkant van uw lichaam en laat u niet omdraaien (ondanks er ook punten aan de achterkant van het lichaam zitten) zodat u de hele behandeling al liggend op uw rug krijgt. De behandeling is hierdoor niet minder effectief, en ik vind persoonlijk dat het gemakkelijker is om zo een diepe ontspanning te ervaren die sowieso al zeer helend werkt naast de behandeling op zich.


Het doel van de behandeling is dus het helpen opheffen van blokkades op de meridianen en in de chakra's van ons lichaam, waardoor het lichaam terug in staat is om zichzelf te genezen. De behandeling op zich is geen genezing, enkel een hulp om uw lichaam te ondersteunen in het genezingsproces.

Daarnaast is het een vorm van volledige ontspanning, die ervoor zorgt dat stress op de achtergrond verdwijnt. Dit alleen al heeft een zeer gunstige invloed op ons lichaam. 

Meer info hierover vind je onder de topic info (bovenaan deze pagina) onder de pagina healing - reiki

(of u kan op healing - reiki klikken om doorverwezen te worden)


Waar moet u rekening mee houden?

Sommige (al dan niet chronische) klachten, verdwijnen volgens de wetten van Hering. Dit houdt in dat deze terug kunnen opflakkeren kort na de behandeling.om nadien te verdwijnen (ze verdwijnen dus in de omgekeerde richting).

U kan dus (dit hoeft niet altijd zo te zijn) klachten ervaren de eerste dagen na de behandeling. Ook moeheid en een grieperig gevoel behoren tot de mogelijkheden. Veel water drinken (zowel voor als na de behandeling, bij voorkeur zelf 3 dagen voor en 3 dagen nadien) en wat extra rust inplannen zijn zeker een must, lichte lichaamsbeweging zoals wandelen eveneens ook.

 

U draagt best losse en comfortabele kledij gedurende de behandeling, iets waar u zich helemaal goed in voelt.

 

Tijdens de behandeling kan u het koud of warm krijgen, tintelingen of draaiingen ervaren of ook helemaal niets voelen. Moest u niets specifiiek voelen, dan is de behandeling zeker niet minder effectief. Het beste is geen verwachtingen te hebben en gewoon te zien wat er op u afkomt.

Healing bij dieren

Het is eveneens mogelijk om deze behandeling toe te passen bij dieren (enkel worden er dan sowieso geen klankschalen gebruikt omdat dit te hevig binnenkomt bij dieren). Dit kan zowel op afstand (bij mensen kan dit ook, maar de meeste personen ervaren dit als minder "echt" en prefereren een fysieke behandeling) als in de praktijk zelf. 

Indien u dit soort behandeling overweegt voor uw dier, neem dan even via mail contact op (info@sentibene.be) met een foto en de naam van het dier zodat ik kan polsen of het dier zelf open staat voor een behandeling. (fysiek of op afstand)

Het is namelijk tegen de ethiek van Reiki. Er mogen alleen behandelingen worden uitgevoerd mits de uitdrukkelijke toestemming van de persoon of het dier in kwestie.

 

Voor de healing bij dieren heb ik een aanvullende opleiding gevolgd naast de opleiding Reiki.