Mijn drijfveren

Het salon....

Door de praktijk bewust "klein" te houden, blijven er meer middelen over om de dienstverlening te optimaliseren. Bovendien heeft een "klein" salon een bepaalde charme, die de beleving net iets anders maakt.

Het is de bedoeling dat u mettertijd hier ook echt thuiskomt, thuis bent en u helemaal zichzelf kan zijn!

De eerste 9 jaar van mijn salon waren iets anders dan nu vanaf 2020. De eerste 9 jaar was dit vooral een traditioneel schoonheidssalon, met al dat tikkeltje meer, al had ik altijd het gevoel dat ik nog iets miste, al kon ik er nooit de vinger op leggen wat dit precies was.

Het feit dat mijn cliënteel ook super tevreden was en ik meer dan werk genoeg had (heb), heeft me nooit veel langer doen nadenken.


Sinds de corona crisis is ons leven veranderd (althans het mijne). Ik ben tot het besef gekomen dat de rush ons ziek maakt, en dat het een tikkeltje anders moet om mij helemaal te kunnen blijven geven. Door zelf ziek te zijn en veel mee te maken, besef ik des te meer dat een gezond lichaam en een gezonde geest hand in hand gaan. De verplichtte sluiting heeft mij dan ook aan het denken gezet dat spiritualiteit, schoonheid en gezondheid hand in hand kunnen gaan. Er is niets mis met de tradionele verzorgingen, alleen wil ik net dát tikkeltje meer. Niet alleen de snelle uiterlijke verzorging, maar het totaalpakket. Hiermee hoop ik de connectie tussen mens, dier en de natuur terug te kunnen herstellen.

Ik ben zowel in zeer rationele, wetenschappelijke zaken thuis, als in spirituele. Hierdoor wordt het spirituele op een meer "natuurlijke" manier gebracht dan in vele alternatieve salons waar ze enkel healing etc. aanbieden. Het hele "zweverige" hoeft voor mij ook niet, ondanks het spirituele een groot onderdeel is van wie ik ben.


Ik verwijs voor meer info hieromtrent naar de pagina: healing onder de topic info. (u kan ook op healing klikken om doorverwezen te worden)


Hier koopt u "me time", waarin alles kan en niets moet, behalve waar u zich goed bij voelt.

Enkel ontspanning, tijd, ruimte en liefde staan centraal.

Het gebruik van gsm is daarom vanaf 2020 zo gelimiteerd mogelijk toegestaan. (enkel in noodgevallen)

Kindjes mogen meekomen, indien u geen andere optie vindt, maar zorg ervoor dat ze de ontspanning en uw "me-time" niet hinderen.

Het is namelijk uw ontspanningsmoment, waar niets moet!!


Qua prijzen betekent dit ook dat er vanaf nu een totaal andere manier wordt gebruikt om deze te bepalen.

Er wordt een algemeen uurtarief gehanteerd, waar bovenop nog eventuele (kleinere) supplementen worden gerekend voor productgebruik en gebruik van apparatuur. Dit uurtarief is voor álle behandelingen gelijk. Hierdoor kiest u voor de behandeling die u het meest gelukkig maakt in plaats van te kiezen in functie van prijs. Ook voor mij is dit een eerlijkere manier, want tijd is tijd.

Voor sommige behandelingen kan dit "duur" klinken, maar de volledige beleving is ook anders dan wanneer u gewoon zou binnen stappen voor een gewone behandeling tussendoor. Het is de bedoeling dat u helemaal ontspannen, happy en gelukkig terug buiten stapt. 

Stress is één van de grootste ziekmakers van deze tijd, dus tijd kopen voor uzelf, is helemaal niet zo gek als het misschien lijkt.


Wat krijgt u naast de holistische benadering nog bij elke behandeling:

De garantie dat minimaal 45min voor u en na u geen enkele klant is binnen geweest!!! 

Hierdoor kan ik het volledige salon reinigen (zowel manueel als energetisch) om de overdracht van ziektekiemen en virussen zoals COVID19 tot een absoluut minimum te beperken.

Hierdoor heeft u ook 15 min speling op het beginuur van de behandeling, waardoor u zich niet extreem druk hoeft te maken als het verkeer even tegen zit (al is het niet de bedoeling om steevast elke keer te laat te komen, mijn tijd is net zoals die van u kostbaar!).

Of u kan die 15 minuten gebruiken voor een extra, waar u op dat moment gewoon nood aan hebt. 


Het gebruik van etherische olie

Via vernevelaars: deze zorgen er eveneens voor dat de lucht extra gezuiverd wordt, zodat eventuele overdracht van ziektekiemen nog moeilijker zou worden.

Gebruik tijdens de behandeling: persoonlijke geur afhankelijk van waar u op dat moment extra nood aan hebt (meer aarding, meer ontspanning, etc)


Een behandeling in een ruimte vol edelstenen en mineralen + de mogelijkheid tot het dragen/bijhouden van een kristal gedurende de hele behandeling (indien gewenst)

De aanwezigheid van edelstenen en mineralen zorgen al voor een behandeling op zich. De energie overdracht van deze mineralen en stenen heeft al een opmerkelijke inwerking op uw algemene gezondheid.

Daarnaast brandt er ook altijd een zoutlamp die eveneens een enorme boost geeft op de luchtkwaliteit en tegen vrije radicalen werkt

Het dragen van een kristal tijdens om het even welke behandeling, zal ervoor zorgen dat uw lichaam sowieso meer in balans komt.

Het kristal dat u eventueel zou dragen wordt na elke behandeling terug gereinigd en voorzien van "verse" energie.


Ondersteuning waar u het nodig heeft

Onder de vorm van bijvoorbeeld:

- hulp bij het kiezen en/of gebruik van edelstenen en mineralen

- hulp bij het kiezen van uw verzorgingsproducten

- (kleine) lenormand leggingen (kaartleggen) (antwoorden op kleinere vragen, geen uitgebreide jaarleggingen)

- coaching (uzelf terugvinden, leren wat voor u belangrijk is)

- voedingsadvies 

- sport en beweegadvies

- gewoon een fijne babbel, het kunnen luchten van uw hart, zonder dat er geoordeeld wordt (en in alle privacy)

- edelsteenwater / aangepaste thee / etc

- stoffen mondmasker indien gewenst (en haalbaar bij de behandeling)

- gebruik van natuurlijke ontsmetting en de mogelijkheid om uw handen te wassen met water en zeep


Producten

Alle producten in het salon zijn vanaf 2020 uitsluitend natuurlijk, ecologisch, biologisch en veganistisch geproduceerd.

Hiervoor was dat overwegend het geval, maar na de corona crisis zijn dit uitsluitend nog deze producten.

Geen enkel product wordt dus ook op dieren getest.

Verder is er ook een mooi aanbod aan mineralen en gesteenten plus een aanvulling met juwelen (al dan niet uit mijn eigen collectie, dus met de hand gemaakt).

U kan ook gewoon langskomen om deze producten aan te kopen zonder behandeling te boeken of er kan u advies op afstand worden gegeven via videobellen, mail of sms/whatsapp.

Bij het boeken van een behandeling krijgt u na de behandeling de mogelijkheid om deze producten met een kleine korting aan te kopen.

(5 à 10% korting in combinatie met een behandeling)

Passie voor schoonheidszorgen

Ik was nooit het typische meisje die altijd voorbestemd was om een schoonheidsopleiding te gaan volgen. 

Mijn algemene opleiding was een opleiding in het ASO.

Jammer genoeg had ik in mijn tienerjaren last van de typische puberkwaaltjes, mét bijbehorende onzuivere huid en acne. 

Gaande weg, zoekend naar oplossingen, wou ik steeds meer weten over hoe onze huid/nagels/ed. nu echt ineen zaten. En zo is ook de passie voor schoonheidszorgen gegroeid. Door steeds beter te worden in het verzorgen van mezelf, wou ik die passie ook delen met andere mensen.

De voldoening is dan ook groot wanneer ik anderen kan helpen.

Je kan mij vandaag geen groter plezier doen dan hier zelfverzekerd en mooier buiten te stappen.

Passie voor voeding

Op dezelfde manier is de passie voor voeding mee gegroeid. 

Ik heb zelf een aantal zware voedselallergieën en ik wou hier graag het fijne van weten. 

Bovendien is het zo dat je de huid en nagels nooit optimaal krijgt wanneer er onvoldoende voedingsstoffen (afkomstig uit de voeding) aanwezig zijn. Voeding en schoonheid / gezondheid gaan hand in hand.

Daarom heb ik een bacheloropleiding voedings - en dieetleer gevolgd. Zo kan ik een totaalconcept aanbieden.

Mooi aan de binnenkant én mooi aan de buitenkant.

Passie voor definitieve ontharing

Ik heb een lichte hormonale afwijking (PCOS, komt bij 1/10 vrouwen voor) waardoor ik al sinds tienermeisje een zwaardere haargroei had op een aantal zones. Dit heeft mij een lange tijd zeer onzeker gemaakt over mijn lichaam. Ondanks het laten staan van de haren tegenwoordig wel eens wordt gezien als een teken van de geëmancipeerde vrouw, is het voor veel vrouwen (en ook mannen) nog steeds taboe om op bepaalde zones (te veel) haar te hebben. Ook ik heb hier lang mee geworsteld. Op jonge leeftijd ben ik beginnen met scheren, maar dit moest dan dagelijks herhaald worden wat een lang ritueel met zich meebracht. Ook had ik dikwijls last van irritaties of wondjes door het veelvuldig scheren. Later ben ik beginnen epileren / harsen, maar ook hiervan had ik enorm veel irritatie. Ingegroeide haren en ontstekingen waren schering en inslag. De haren waren dan wel weg, maar er was nog steeds een groot gevoel van onzekerheid. 

Zo ben ik op een dag een epilatiecentrum voor definitieve ontharing (met IPL, geen laserontharing) binnen gesukkeld, onzeker en bang, maar tegelijkertijd ook benieuwd of er een echte permanente behandeling zou zijn tegen die vervelende haren.

Daar heb ik toen 1 zone laten behandelen, met een fantastisch resultaat als gevolg.  Mijn geluk kon niet op. Toen wist ik het eigenlijk al, dit wou ik zelf doen.  Een paar jaar later ben ik dan ook begonnen met het uitvoeren van deze behandeling (ondertussen zeker al 6 jaar geleden). Ik heb er ook een tijd lang opleiding voor gegeven aan andere specialistes. Ik weet dat deze uitleg zeer persoonlijk is, maar ik begrijp dus ten volle alle redenen waarvoor iemand kan kiezen voor definitieve ontharing.  U hoeft zich bij mij dus absoluut over niets te schamen (iets wat meer mannen en vrouwen doen dan u zelf zou denken), ik ben hierin zeer open. Bovendien heb ik ondertussen de behandeling op vrij veel zones zelf gehad, dus ik kan ook het gevoel, de ervaring en het resultaat meegeven met u. 

Passie voor de holistische benadering

Zoals ik al eerder vermeldde, was Senti Bene tot eind 2019 vooral een traditioneel schoonheidssalon. Echter is het gebruik van healing, edelsteentherapie en de natuurlijke benadering bij mij al sinds kinds af aanwezig.

Ik verzamelde bijvoorbeeld als kind al stenen en mineralen. Ik "healde" (zonder toen te weten wat het inhield) mijn dieren. Ik heb altijd het gevoel gehad dat er méér was, alleen werd dit in mijn opvoeding absoluut niet gestimuleerd. Leren en werken was bij ons thuis de boodschap. "Verstand gebruiken" zoals ze zeggen, en al helemaal niet teveel voelen.

Ik heb bovendien een vrij zware jeugd gehad (iets waar open kan over gesproken worden), waarbij ik alle connectie met mezelf even ben verloren, en jaren op zoek ben gegaan naar wie ik nu echt was/ben.

Uiteindelijk ben ik eind de 20 zwaar ziek geworden, omdat mijn leven te ver begon af te wijken van wie ik was.

Sinds mijn 30 ste levensjaar heb ik dan ook de spiritualiteit terug een grote plaats in mijn leven gegeven.

Door te worden wie ik ben, zonder me af te vragen wat een ander daar van zou gaan denken, heb ik mezelf ook echt kunnen genezen.

Mijn connectie met de natuur, mensen en dieren rondom mij is hierdoor alleen maar aan het groeien.

Ik hoop die passie en het geluk die er bij hoort dus aan u te kunnen doorgeven.

Bovendien zorgt het er voor, dat ik u als mens volledig leer kennen, en ik oprecht kan meeleven en voelen. Omgekeerd leert u mij ook kennen, met alle fouten en gebreken (maar uiteraard ook alle goeie kanten). Net omdat mijn "zwaktes" mijn sterke kant zijn.

Door te zijn wie ik ben, kan u zijn wie u bent. In de oppervlakkige wereld waarin we nu leven, is dit meer dan broodnodig!