Nagelstyling

Algemene informatie

** OPGELET ** 

Momenteel is er een wachtlijst voor nieuwe klanten.

Bent u geen klant bij Senti Bene, dan is het momenteel niet meer mogelijk om u op te starten als nieuwe klant. Gelieve hiervoor dus niet te bellen!

Mailen voor een plekje op de wachtlijst mag uiteraard altijd!

 

Vanaf begin oktober 2019 is het mogelijk om op mijn adres te boeken voor gellak, alleen zal deze behandeling uitgevoerd woeden door Tine van de firma Straal en dus niet meer door mijzelf. Hiervoor boeken kan via mail: info@sentibene.be. Voorlopig spijtig genoeg niet via het online systeem. Dit zal op termijn uitgebreid worden met het plaatsen van gelnagels. 

Ook hiervoor stuurt u best een mailtje of een bericht via het contactformulier.

Gelieve het bellen hiervoor te beperken, gezien ik telefonisch niet goed bereikbaar ben.

 

Op deze pagina vindt u de informatie over de verschillende systemen die er bestaan om nagels mee te zetten.

Ik werk standaard met gellak en polygel/acrylgel, maar ik beheers alle technieken.

Wat is gellak?

Gellak is een soort semi permanente nagellak die nagelvriendelijk is.

Het basisproduct bestaat oa. uit keratine , een stof die van nature ook deel uit maakt van uw nagelplaat. Daarom verstevigt gellak niet alleen de nagel, maar zal ze zeker ook geen beschadiging van de nagel veroorzaken.


Het product wordt aangebracht als een nagellak, en hardt uit onder een UV of LED lamp.

Bijgevolg ziet de nagel er natuurlijk mooi uit, zonder verdikking. 

Door de goeie kwaliteit houdt het tot 21 dagen, en kan nadien met een speciaal product worden afgeweekt zonder de natuurlijke nagel te beschadigen.

Ik kies er voor om het product toch mechanisch te verwijderen, maar daarvoor ben ik ook opgeleid. U kan dus 100% zeker zijn dat enkel het product, en niet uw nagel, wordt weggevijld.

Indien u toch liever geen vijl dichtbij het oppervlak van uw nagel ziet, kan ik er altijd voor opteren om ze af te weken.

Verschil tussen acryl / gel / acrylgel

Acryl is de kunstnagel in zijn "oudste" vorm. Het is het eerste systeem dat zoveel jaar terug de kunstnagel toegankelijk heeft gemaakt bij het grote publiek. Een acrylnagel wordt gezet door een poeder te mengen met liquid. Hierdoor wordt een bolletje gel gevormd die nadien op de nagel wordt aangebracht. Acryl droogt aan de lucht uit en hoeft niet onder een lamp. Dit maakt acryl volledig pijnloos, in tegenstelling tot gel die bij het uitharden onder de lamp kort warm kan aanvoelen. Acryl is extreem sterk maar niet flexibel. Acryl hecht diep in de nagel maar mag de eerste dagen niet nat worden (geen bad nemen de eerste 48u). Ik gebruik acryl niet meer als standaard, behalve op specifieke vraag of om herstellingen aan de teennagels uit te voeren. Acryl maakt het mogelijk om bijvoorbeeld een uitgevallen teennagel te vervangen tot uw echte nagel terug is gegroeid.

 

Gel is later ontstaan, en dit voornamelijk om het product gemakkelijker te kunnen aanbrengen. Gel droogt enkel uit onder een UV of LED lamp en kan hierdoor dus zolang als nodig bewerkt worden. Gel is een verdunde vorm van acrylaat.  Dit maakt gel iets minder stevig maar wel flexibeler. Dit maakt het product zeker interessant voor een groot aantal mensen.

 

Zowel gel als acryl maken het mogelijk om de natuurlijke nagel te verlengen. Verlengingen doe ik altijd met sjablonen en niet met tips (plastieken opplakstukjes). Een sjabloon wordt onder de nagel aangebracht en maakt het mogelijk om puur met gel of acryl de nagel te verlengen. Deze vorm van verlenging is niet alleen mooier en steviger maar laat de nagels ook als echt aanvoelen.

 

Tenslotte is er acrylgel bijgekomen in 2017. Dit is een volledig nieuw systeem die een de goeie eigenschappen van gel en acryl combineert. Het is een voorgemaakt product, net als gel, maar het wordt op de manier aangebracht zoals acryl wordt aangebracht. Het droogt ook onder een LED lamp. Als styliste is het grote voordeel van dit product dat je 100% controle hebt, maar geen nadelen zoals een doordringende geur die bij acryl wel vrijkomt. 

Het voelt veel lichter dan een traditioneel kunstnagelproduct en is minder allergeen (ze noemen het product hypo allergeen maar er bestaan geen hypo allergene nagelproducten, enkel minder allergene producten). Dit betekent dat het product dikwijls wel nog verdragen wordt, ook al is er eerder een allergie voor acrylaten vastgesteld. Voorzichtigheid is hier wel geboden.

Voor wie?

Verzorgde handen en nagels zijn uw visitekaartje, waar u ook komt.

Spijtig genoeg zijn sterke of mooie nagels niet aan iedereen gegund.

Door middel van gel of acryl kan ik uw natuurlijke nagels verstevigen & zijn natuurlijke schoonheid accentueren. 

Hierdoor krijgt u een sterke, mooie & natuurlijk aanvoelende nagels.

Ook voor nagelbijters is dit een ideale oplossing om mooie nagels te krijgen & te houden.

 

Permanente nagellak is ideaal voor mensen met een van nature sterkere nagel, maar werkt ook versterkend op broze nagels. Indien u van nature echter zeer broze nagels heeft kan het zijn dat gellak alleen niet voldoende stevigheid zal bieden. Ik zal u in dat geval een meer verstevigende behandeling adviseren zoals hierboven beschreven.

 

Gellak is ook het enige lang houdende systeem die af en toe kan geplaatst worden bij kinderen. Bij occasioneel gebruik zal dit de groei van de nagelplaat tot zijn volwassen vorm niet belemmeren en ook geen schade veroorzaken. 

Mogelijkheden

Deze behandeling is mogelijk in ontelbaar veel kleuren. Bovendien kan u er eveneens nail art op laten plaatsen. Bijna alle mogelijkheden die een traditionele gelnagel biedt aan nail art zijn eveneens mogelijk bij gellak.

Patronen, overgaande kleuren, handgeschilderde nail art, steentjes, ... de mogelijkheden zijn eindeloos.


Ik probeer eveneens de laatste trends te volgen.

Zo is er nu ook glow in the dark gellak (geeft licht in het donker) en gellak in wisselende kleuren (warmtegevoelig)

Vraag er gerust na bij uw volgende bezoek


Zowel op vingernagels als teennagels mogelijk.

(bij teennagels is dit de standaard behandeling gezien dit voldoende stevigheid biedt bij iedereen)