Voeding

voedingsdeskundige

Met een bacheloropleiding voedings- en dieetleer als basis bent u bij Senti Bene in perfecte handen als u graag voedingsadvies wenst.

Ik geef voornamelijk advies bij voedselallergieën, voedselintolleranties, en voeding bij PCOS gezien ik uit persoonlijke ervaring ook het best kan meevoelen met deze zaken. Ook andere zaken kunnen uiteraard aan bod komen. U mag mij altijd vrijblijvend een mailtje sturen met uw hulpvraag zodat ik u kan laten weten of ik de geschikte persoon ben om u verder te helpen.


Mijn voorkeur gaat uit naar een onbewerkt voedingspatroon zonder chemische geur-, kleur- en smaakstoffen en biologisch/ecologisch geteelde voeding. 

Dit is geen absolute noodzaak, maar ik leg u graag de voordelen van deze voeding uit.

Indien u op voorhand weet dat u hier helemaal niet voor open staat, dan ben ik wellicht niet de juiste deskundige om u te helpen. Ik ben hier liever op voorhand eerlijk in. Zo weet u ten volle wat u van mij kunt verwachten.


Indien u een figuurcorrigerende behandeling boekt zoals deze met de CCav (bodysculpting) is een basisadvies voeding inbegrepen.Ik ben niet aangesloten bij het RIZIV dus u kan geen terugbetaling vorderen bij mijn advies.

Prodimed

U kan bij mij ook terecht voor het volgen van een proteïnedieet. Op zich sluit dit niet 100% aan bij het bovenstaande gegeven, maar indien u veel overgewicht heeft is dit de beste en gemakkelijkste manier om te strijd aan te gaan met de overtollige kilo's. 

Gaande weg, naarmate u uw streefgewicht bereikt, is het uiteraard de bedoeling dat we ook tot een volwaardige, gezonde voeding komen die u blijvend kan aanhouden. 

Het intake gesprek is gratis. Begeleiding is mogelijk via wekelijkse afspraken of via internet.


Het volgen van een volledig proteïnedieet is vrij belastend voor het lichaam. Prodimed werkt enkel samen met diëtisten en artsen zodat u er zeker van kan zijn dat u goed wordt opgevolgd. In ideale omstandigheden brengt u een bloedanalyse mee voor aanvang van het dieet.

Bij mensen die volledig gezond zijn bij aanvang, zonder klachten en mensen die een half proteïnedieet (in combinatie met gering gewenst gewichtsverlies, krachttraining, ...) wensen te volgen is dit niet nodig. (maar mag uiteraard wel)

Prodimed vs. traditioneel dieet?

Om de stofwisseling van ons lichaam te garanderen, hebben we energie nodig. Deze energie halen we uit onze voeding. Alles wat we eten bevat in meer of mindere mate koolhydraten, vetten en eiwitten. Deze eiwitten, ook wel proteïnen genoemd, zijn van essentieel belang voor onze stofwisseling. Zij zorgen immers voor de aanmaak van nieuwe cellen.

Koolhydraten worden hierbij gebruikt als brandstof. Het gedeelte dat ons lichaam niet verbrand wordt opgeslagen als vetreserve.


Traditioneel diëten houdt in dat men vaak minder mag eten, wat tot gevolg heeft dat er ook minder eiwitten worden opgenomen. Hierdoor zal ons lichaam verplicht worden een andere bron van eiwitten te zoeken en zal onze spiermassa aangesproken worden.


Daarnaast leidt een traditioneel dieet slechts tot gewichtsverlies van amper een halve kilo per week.  Uit een studie van prof. Stunkard blijkt dat de meeste mensen zulke diëten niet volhouden vanwege de teleurstelling, waardoor de motivatie ontbreekt.


Het proteïnedieet komt hierin wel tegemoet. Enerzijds zullen alleen de vetreserves afnemen en nooit de spiermassa, omdat het dieet een constante aanvoer van eiwitten garandeert.  Anderzijds blijft men in de meeste gevallen gemotiveerd, omdat er direct resultaat zichtbaar optreedt.